1948

Einde tweede wereldoorlog, tijd voor een nieuw verhaal.

_G2A8778.jpg

Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog werd de bouw van dit statig gebouw gerealiseerd door de familie Steverlynck - Laigneil.

Op het gelijkvloers is er een royale inkomhal met twee kleine winkeltjes. Hier loopt de Grote Markt als het ware binnen in het gebouw.

De 4 verdiepingen bieden plaats aan één appartement per verdieping.

Een tijd terug besloten 2 erfgenamen van de familie het gebouw nieuw leven in te blazen.

2021

De renovatie doet de residentie alle eer aan.

Graag nemen we de woorden "een uitmuntende renovatie" in de mond. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien en alleen kwalitatieve materialen werden gebruikt.

 

De appartementen werden vanuit een ruwbouw opnieuw ingericht, gebruik makend van het ruimtelijk aspect. Het resultaat is klassevol, rustgevend & tijdloos.

Coelembier uit Kuurne tekende voor de interieurinrichting. Vakmanschap sinds 1959.

De keuken werd voorzien van Miele toestellen en Deltalight zorgde voor de nodige verlichting.

20220403_Henry Houser_Kortrijk Grote Markt 5-3_015.jpg

212 vierkante meter

Aan ruimte geen gebrek.

20220403_Henry Houser_Kortrijk Grote Markt 5-3_016.jpg

Zodra we op de derde verdieping aangekomen zijn en de nieuwe lift uitwandelen, wordt de toon gezet. De natuurstenen vloer van de gemeenschappelijke hal en de prachtige eiken inkomdeur verwelkomen elke bezoeker met de nodige allure.

In de inkomhal van het appartement gaan we eerst naar links en wandelen we de leefruimte binnen.  Een ruime living met plaats voor een mooi salon en een rijkelijke eettafel. Drie grote ramen bieden zicht op de Grote Markt en het Belfort. Dankzij een goede zon-oriëntatie geniet je in de leefruimte volop van de zon.

 

In de inkomhal is er een verzorgd gastentoilet en een grote vestiairekast. Vervolgens komen we in de keuken. Deze centrale plek in het appartement werd doordacht ingericht.  

3 slaapkamers

Het huiselijk gevoel van dit appartement is uitzonderlijk.

Kwalitatieve toestellen, voldoende kastruimte en een leuke eetplek staan te popelen om jou te mogen ontmoeten!

Tussen de keuken en de nachthal werd een bureauruimte ingericht. Zo kan mevrouw nog wat paperassen verwerken terwijl meneer een lekkere maaltijd aan het bereiden is, of omgekeerd ;-)

Heb je liever een afgesloten bureau, dan kan de eerste slaapkamer zeker dienst doen. Deze geeft uit op de centrale area. Vervolgens is er een tweede slaapkamer en tenslotte de masterbedroom die reeds voorzien is van heel wat inmaakkasten. De laatste twee slaapkamers hebben een mooi zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bieden alle rust op de achterzijde.

20220403_Henry Houser_Kortrijk Grote Markt 5-3_058.jpg

2 badkamers

De uniformiteit geeft rust.

20220403_Henry Houser_Kortrijk Grote Markt 5-3_023.jpg

Op de nachthal is er een aangename douchekamer met wastafel en inloopdouche. De hoofdbadkamer sluit aan op de masterbedroom. Deze is voorzien van een dubbele wastafel, een ligbad en heel wat inmaakkasten.

Tenslotte is er nog een ruime wasberging en een extra berging op de nachthall.

Zo, dit is héél wat, maar kom het appartement vooral persoonlijk ontdekken op de Homerun of op een ander moment!

En ja, nog dit: ook in de kelder is er een grote berging inbegrepen!

_G2A8717.jpg